Turkmenistan

Keski-Aasiassa sijaitseva Turkmenistan on tärkeä muinaisen silkkitien keskus. Se eroaa myönteisesti naapureistaan, koska sillä on pääsy merelle (Kaspianmeren alue). Antiikkien lisäksi Turkmenistanissa on paljon ainutlaatuisia luonnon nähtävyyksiä: aavikoita, oaaseja, maanalaisia ​​järviä, korkeita vuorenhuippuja, syviä rakoja, todellisia paratiisipaikkoja ylängöillä, joilla ei ole yhtään analogia maailmassa.

Aikoinaan maailman vanhat sivilisaatiot kukoistivat Turkmenistanin alueella. Sen pitkässä historiassa näkyvät niin persialaisheimojen, arabialaisheimojen kuin neuvostoaikaisetkin vaikutteet. Alueella on säilynyt harvinaisia antiikin muistomerkkejä. Yksi näistä – legendaarinen Nissa – Parthian kuninkaiden asuinpaikka, keskiaikainen kaupunki – Enev sekä muinaisen Mervin kaupungin jäänteet.

Turkmenistanin tärkeimpiä tutustumiskohteita on myös pääkaupunki. Persialaiselta käännettynä tämä tarkoittaa ”rakkauden kaupunkia”, oaasia, joka on rakennettu rakkaudella hiekasta ja vuorista. Ašgabat on kukkapuistojen, arkkitehtuurisen mestariteoksien, veistoksien, upeiden suihkulähteiden, museoiden ja monumenttien kaupunki.

Maan entinen johtaja ja ”turkmeenbashi” Saparmurat Nijazov on jättänyt myös jälkensä maan historiaan. Aikanaan hänet tunnettiin muun muassa erikoisista laeistaan sekä henkilökulttia kuvastaneista arkkitehtuurista ja taiteesta.

Yhdessä tämä luo ainutlaatuisen kuvan maasta, joka esiintyy aikojen risteyksessä, yhdistämällä orgaanisesti menneisyyden ja tulevaisuuden.

Antiikin maailman nähtävyydet, moninaiset luontoilmestykset, maailmankuulut Akhal-Teke -hevoset, legendaariset Turkmenistanin käsintehdyt matot, turkmenistanilainen ruoka ja paljon muuta – kaikki tämä on mahdollista nähdä ja kokea niin uskomattomassa maassa kuin Turkmenistan!

 

Pinta-ala

488 100 km2

Asukasluku

5 411 012 (7/2018)

Kuvia Turkmenistanista